مقالات دیج ایمیج

مقالات مرتبط در حوزه عکاسی

مقالات دیج ایمیج

مقالات مرتبط در حوزه عکاسی

مقالات عکاسی - عکاسی عروسی - عکاسی صنعتی و مطالب مرتبط

۵ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

وارد کردن عکس‌ها به لایتروم از روی هارد دیسک ، شاید به عنوان یک استراتژی مستقیم و صحیح برای گرفتن نسخه پشتیبان از عکس‌ها به حساب نیاید. اما دلیل مهمی برای این کار وجود دارد. بسیاری از عکاسان هستند که همان روش کپی کردن و پشتیبان گیری عکس‌ها که از قبل انجام می‌دادند را بهتر می‌دانند و پیش از اینکه بخواهند از لایتروم استفاده کنند، آرشیو عکس‌های خودشان را روی هارد دیسک ایجاد کرده‌اند. مثلاً فرض کنیم که شما تا امروز از لایتروم استفاده نکردید و امروز که می‌خواهید عکس‌ها را به لایتروم اضافه کنید، احتمالاً پوشه‌های متعددی دارید که قبلاً آن‌ها را روی کامپیوتر یا هارد دیسک کامپیوتر خودتان ذخیره کردید. بنابراین، احتمالاً فقط نیاز دارید که عکس‌ها را از روی هارد دیسک کامپیوترتان به لایتروم “معرفی” کنید. در این حالت دیگر نیازی به کپی کردن عکس‌ها در جای جدیدی نیست. عکس‌ها در همان جای اولیه خودشان باقی می‌مانند و فقط لایتروم از این بعد باید به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

برخلاف روش قبلی که عکس‌ها را هنگام افزودن به لایتروم، می‌توانستیم به فرمت DNG هم تبدیل کنیم، در وارد کردن عکس‌ها به لایتروم از روی هارد دیسک ، دیگر نیازی به تغییر فرمت نیست. چون طبیعتاً اگر قرار بود که فرمت‌ عکس‌ها را تغییر دهید، خودتان قبلاً این کار را انجام می‌دادید. بنابراین وقتی عکس‌ها را با فرمت‌های مختلف، مانند فایل خام دوربین‌های کانن، نیکون، سونی و غیره و همچنین با فرمت‌های JPEG، TIFF و حتی فرمت‌های ویدئویی به لایتروم معرفی می‌کنید، این فرمت‌ها هیچ تغییری نمی‌کنند. خوشبختانه لایتروم می‌تواند با همه این فرمت‌ها کار کند و نیازی به تغییر آن‌ها ندارید.

نکته دیگری که درباره افزودن یا Add کردن فایل‌ها به لایتروم باید بدانید این است که این کار هرگز تکراری نخواهد بود. لایتروم همواره “می‌داند” که چه فایل‌هایی از یک پوشه را قبلاً شناسایی کرده است. بنابراین اگر پوشه‌ای را به لایتروم معرفی می‌کنید تا عکس‌های داخل آن به کاتالوگ لایتروم اضافه شود، اگر بعداً تعدادی عکس دیگر را خودتان از روی کارت حافظه به آن پوشه کپی کنید و از لایتروم بخواهید که آن پوشه را دوباره بررسی کند، تنها عکس‌هایی که به پوشه اضافه شده‌اند در پنجره ورودی لایتروم علامت می‌خورند و فقط همان‌ها به کاتالوگ اضافه می‌شوند. بنابراین دیگر شما فایل‌های قبلی را به صورت تکراری در آن پوشه مشاهده نخواهید کرد. با این توضیح به سراغ ویدئوی “وارد کردن عکس‌ها به لایتروم از روی هارد دیسک” می‌رویم.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. اگر درباره وارد کردن عکس‌ها به لایتروم از روی هارد دیسک سوالی دارید در بخش کامنت‌ها بپرسید. عکس بخیر

منبع: بلاگ دیج ایمیج

  • تصویر دیجیتال
  • ۰
  • ۰

لایتروم از یک روش ویرایشی غیر مخرب استفاده می‌کند. یعنی هر کاری مانند وارد کردن از کارت حافظه که در آن انجام می‌دهید هیچ تاثیری روی فایل‌های اصلی شما ندارد. همانطور که در درس قبلی گفتم، ساختار لایتروم بر اساس کاتالوگ‌ها طراحی شده است. البته معنی کاتالوگ این است که همه کارها و ویرایش‌هایی که روی عکس‌ها انجام می‌دهید در یک جا ذخیره می‌شود. البته طبیعتا شما می‌توانید عکس‌هایتان را در هر جای دیگری ذخیره کنید، عکس‌های شما در کاتالوگ ذخیره نمی‌شوند. بنابراین شما در هنگام استفاده از لایتروم می‌توانید تصاویر خود را در هر جایی از کامپیوتر یا هارد‌های اکسترنال که می‌خواهید قرار دهید. چه حافظه‌ی داخلی کامپیوتر باشد یا از یک هارد اکسترنال استفاده کنید، بهرحال لایتروم دسترسی لازم را به آن‌ها ایجاد خواهد کرد و عکس‌ها را در همان جایی که هستند می‌بیند و روی آنها کار می‌کند.

منظور ما از ایجاد دسترسی، همان وارد کردن یا Import عکس‌ها است. یعنی یک عکس یا یک پوشه عکس را به لایتروم معرفی می‌کنید تا لایتروم بداند آنها در کجای هارد قرار دارند. زمانی که تصاویر خود را در لایتروم وارد می‌کنید، در واقع دارید یک دسترسی ایجاد می‌کنید که به محلی که تصویر شما در آن ذخیره شده است اشاره می‌کند و این عکس‌ها به کاتالوگ لایتروم معرفی می‌شوند. پس از آن، تصاویری که شما در لایتروم مشاهده می‌کنید، یک “پیش‌نمایش از تصاویر اصلی” شما خواهند بود، نه تصویر اصلی.

از آنجایی که لایتروم امکان ویرایش تصویر بدون دستکاری یا اصطلاحا “non-destructive editing”  (غیر مخرب) را به شما می‌دهد، هر تغییری که با لایتروم در عکس‌ها ایجاد کنید، هیچ تاثیری بر روی تصویر اصلی نخواهد داشت. مگر این که تغییرات ایجاد شده را به خارج از لایتروم منتقل کرده یا از آنها خروجی بگیرید. تا قبل از انجام این کار، تصاویر شما تنها در داخل کاتالوگ (در کنار محل تصویر اصلی) دیده خواهند شد. به عبارتی دیگر، در لایتروم، هیچ کاری واقعا روی عکس‌ها اتفاق نمی‌افتد و هر زمانی می‌توانید به قبل از تغییرات ایجاد شده بازگردید.

ما از قبل در گوشی‌های موبایل، با این روش ویرایش آشنا شده‌ایم. می‌دانیم که اغلب برنامه‌های موبایل، فقط عکس‌ها را می‌بینند و اگر تغییری روی آن عکس‌ها دهیم، روی فایل اصلی ذخیره نمی‌شوند. به همین ترتیب اگر کاتالوگ خود را حذف کنید (یا یک عکسی را از داخل آن پاک کنید)، تنها دارید اطلاعاتی مجزا را حذف می‌کنید و تصویر اصلی شما در سر جای خود در همان پوشه اصلی، باقی خواهد ماند.

با ویندوز، چیزی را تغییر ندهید

نکته مهم: از آنجا که کاتالوگ‌های تصاویر در لایتروم، از نام فایل و آدرس آن‌ها برای دسترسی به تصاویر ذخیره شده استفاده می‌کنند، با هر تغییر در نام یا مکان این تصاویر، این دسترسی‌ها از بین خواهند رفت.  بنابراین با این کار، کاتالوگ لایتروم دیگر به تصویر دسترسی نخواهد داشت و پیغام “عدم دسترسی” نمایش می‌دهد. بنابراین اگر هم لازم بود که این‌کار را انجام دهید، بهتر است نام پوشه‌ها یا جای آنها را بعد از معرفی به لایتروم، فقط در داخل خود لایتروم تغییر دهید تا از این تغییرات با خبر شود و پیغام خطا نشان ندهد.

وارد کردن عکس‌ها به کتابخانه لایتروم

در ویدئویی که در این صفحه می‌بینید، امیر یاری، عکاس و مدرس نرم افزارهای گرافیکی، درباره روش‌های وارد کردن عکس به کتابخانه لایتروم برایتان توضیح می‌دهد.

اضافه کردن تصاویر به یک پوشه

در هر زمان تنها می‌توانید به جای وارد کردن همه عکس ها به یک پوشه، فقط تعداد مشخصی از تصاویر را به یک پوشه منتقل کنید. اگر می‌خواهید عکسهایتان را در چند پوشه‌ی متفاوت قرار دهید، می‌توانید خیلی سریع روشی که در ایجا به شما یاد می‌دهم را برای هر مجموعه عکس تکرار کرده و عکس‌هایتان را به صورت جداگانه در پوشه‌های مورد نظر قرار دهید. شاید این کار کمی به نظر طولانی برسد، ولی زمانی که یکی دو دفعه آن را انجام دهید، بسیار ساده خواهد شد.

بر روی گزینه‌ی «Uncheck All» کلیک کنید، چراکه نمی‌خواهیم تمام تصاویر را در یک پوشه قرار دهیم. کلید «Ctrl» را نگه داشته و بر روی تمام تصاویری که می‌خواهید به این پوشه اضافه نمایید کلیک کنید. پس از انتخاب تصاویر خود، پیشنمایش آن‌ها رنگ طوسی روشن به خود خواهد گرفت. همچنین مطمئن شوید که تنها تصاویری فعال هستند که شما انتخاب کرده‌اید. حالا تصاویر انتخاب شده آماده‌ انتقال به یک پوشه هستند. در حال حاضر باید چیزی مشابه زیر در جلویتان قرار داشته باشد:

حال به پنل «Destination» در سمت راست نگاه کرده و از لیست Organize گزینه‌ی into one folder را انتخاب کنید و سپس into subfolder را انتخاب کنید. نامی را برای پوشه‌ی خود انتخاب کنید و کلید Enter را بزنید.

حالا یک پوشه‌ی طوسی شده‌ دیگر را در لیست پوشه‌های موجود در سمت راست مشاهده خواهید کرد. سپس سایر تنظیمات موجود در سمت راست را نیز همانطور که می‌خواهید تنظیم کنید. البته بیشتر این تنظیمات پیشرفته هستند. اگر یک کاربر حرفه‌ای نیستید و تازه در حال آموزش لایتروم هستید، بهتر است تغییری در آن‌ها ایجاد نکنید.

بر روی گزینه‌ی “Import” کلیک کنید تا تصاویر انتخاب شده به پوشه‌ی جدید منتقل شوند (با این کار از کارت حافظه حذف نخواهند شد). این مراحل را به ازای هر تعداد پوشه‌هایی که می‌خواهید ایجاد کنید تکرار کنید.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. اگر درباره وارد کردن عکس‌ها به لایتروم سوالی دارید در بخش کامنت‌ها بپرسید. عکس بخیر

منبع: بلاگ دیج ایمیج

  • تصویر دیجیتال
  • ۰
  • ۰

در نخستین قسمت از آموزش لایتروم در وب‌سایت دیج ایمیج، درباره کاتالوگ لایتروم توضیح داده‌ام. در این ویدئوی آموزش لایتروم می‌توانید درباره نصب لایتروم و فعال کردن کاتالوگ آن یاد بگیرید.اگرچه نحوه فعال شدن کاتالوگ لایتروم را می‌توانید در ویدئوی آموزشی لایتروم در این صفحه ببینید اما سؤالات زیادی درباره این موضوع و کاتالوگ وجود دارد که در ادامه درباره برخی از آن‌ها توضیح می‌دهم. این مطلب به عنوان مکمل ویدئوی آموزش لایتروم محسوب می‌شود، ضمن اینکه نصب لایتروم در این ویدئو مربوط به نسخه 4.4 این برنامه است و با توجه به اینکه ممکن است شما از نسخه‌های دیگری استفاده کنید، احتمالاً روش نصب برنامه لایتروم برای شما متفاوت خواهد بود. اگر هم لایتروم را قبلاً نصب کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم این مطلب را بخوانید و هر چه زودتر ویدئو‌های بعدی را هم ببینید تا روش‌های ویرایش عکس و مدیریت در لایتروم را فرا بگیرید.

  1. آیا فایل کاتالوگ واقعاً یک فایل قابل دسترسی روی هارد من است؟

بله. وقتی برای اولین بار لایتروم را نصب می‌کنیم ، یک فایل کاتالوگ روی هارد دیسک ما ایجاد می‌کند که این فایل را می‌توانید کپی کنید یا در جایی ذخیره کنید. خصوصاً وقتی می‌خواهید ویندوز خودتان را عوض کنید، خیلی مهم است که از این فایل یک کپی پشتیبان بگیرید تا تنظیمات و ویرایش‌هایی که روی عکس‌هایتان در لایتروم کرده‌اید از دست نروند.
اگر می‌خواهید ببینید که این فایل کجاست به تنظیمات Catalog Setting در منوی Edit لایتروم بروید. سپس ببینید در بخش Location چه جایی را برای کاتالوگ نشان می‌دهد. همچنین می‌توانید روی دکمه Show کلیک کنید و جایی که کاتالوگ روی آن ذخیره شده است را پیدا کنید.
نگران نباشید. پشتیبان‌گیری از فایل کاتالوگ لایتروم هم خیلی سخت نیست. این فایل معمولاً حجم زیادی ندارد. حجم آن را می‌توانید در همین پنجره ببینید.

  1. فایل کاتالوگ لایتروم با چه برنامه‌ای باز می‌شود؟

دقیقاً همانند یک فایل .psd که با فتوشاپ باز می‌شود، یا یک فایل .doc که با برنامه MS Word باز می‌شود، یک فایل کاتالوگ لایتروم هم با برنامه لایتروم باز می‌شود. اما چرا باید این فایل را با لایتروم باز کنیم؟ اصولاً وقتی لایتروم باز می‌شود، به طور خودبه‌خود، فایل کاتالوگ خودش را هم لود می‌کند. بنابراین لازم نیست آن را با این برنامه باز کنید. اما وقتی فایل کاتالوگ را کپی می‌کنید و آن را به یک کامپیوتر دیگر منتقل می‌کنید یا وقتی ویندوزتان را عوض کرده‌اید و لایتروم را برای اولین بار نصب می‌کنید، با کلیک کردن روی این فایل، می‌توانید کاتالوگ قدیمی را در لایتروم باز کرده و آن را با کاتالوگ جدید جایگزین یا ترکیب کنید.

  1. آیا کاتالوگ ویندوز با کاتالوگ مک فرق دارد؟

خیر. کاتالوگ لایتروم، مربوط به برنامه لایتروم است. دقیقاً مانند فتوشاپ که برای سیستم عامل‌های مختلف ویندوز و مک، دارای نسخه‌های جداگانه است، اما فایل خروجی psd یکسانی دارد، در مورد لایتروم هم ممکن است شما با کامپیوتر‌های مختلفی کار کنید، اما فایل کاتالوگ لایتروم برای هر دو یک فرمت یکسان و همانند دارد.

  1. آیا می‌توان فایل کاتالوگ را روی یک درایو اکسترنال یا یک فلش نگهداری کرد؟

بله. فایل کاتالوگ لایتروم می‌تواند روی یک هارد اکسترنال یا حتی روی یک هارد شبکه‌ای باشد. اتفاقاً اگر از کامپیوتر‌های مختلف برای تنظیمات رنگ و نور عکس‌ها در لایتروم استفاده می‌کنید، بهتر است که فایل کاتالوگ روی یک کامپیوتر نباشد. در غیر این صورت می‌توانید همان‌طور که در توضیحات بالایی گفتم، هر بار که لایتروم را باز می‌کنید، فایل کاتالوگ آن را با همان فایلی که روی فلش دیسک دارید یکی کنید.

  1. لازم نیست همه عکس‌ها را روی یک کاتالوگ نگه دارید

شما می‌توانید چند کاتالوگ مختلف برای کار روی عکس‌های گوناگون داشته باشید و هر زمان لازم هست، هر کدام را که می‌خواهید باز و استفاده کنید. مثلاً فرض کنیم، من می‌خواهم با برنامه لایتروم که روی لپ‌تاپ خودم دارم، عکس‌های خانوادگی‌ام را ویرایش کنم. ضمناً هر زمان به استودیو عکاسی خودم می‌روم هم با همین لپ‌تاپ، فایل کاتالوگ کار روی عکس‌های عروسی که انجام داده‌ام را ویرایش کنم. لایتروم می‌تواند طوری تنظیم شود که هر کدام را که نیاز است باز کند. برای این کار باید به منوی Edit> Preferences بروید. سپس وارد برگه General شوید و در بخش Default Catalog تعریف کنید که موقع باز شدن، کدام کاتالوگ را به عنوان کاتالوگ پیش‌فرض باز کند.
(گزینه Load Most Resent … به این معنی است که هر بار که باز می‌شود، آخرین کاتالوگ باز شده را انتخاب و لود کند.)

  1. فایل کاتالوگ لایتروم را بهینه کنید!

این مورد را خیلی از عکاسان استفاده نمی‌کنند. لایتروم با گذشت زمان و افزایش عکس‌ها و ویرایش‌هایی که روی آن‌ها انجام می‌دهد، کمی کند و سنگین می‌شود. بنابراین بهتر است هر چند وقت یک‌بار (مثلاً هر ماه یک بار) کاتالوگ آن را بهینه کنید. خوشبختانه خود لایتروم، بخشی را برای این کار آماده کرده است. منوی File > Optimize Catalog را بزنید تا خود لایتروم، کاتالوگ خودش را بهبود دهد و همه چیز روان‌تر شود.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. اگر درباره کاتالوگ لایتروم سوالی دارید در بخش کامنت‌ها بپرسید. عکس بخیر

منبع: بلاگ دیج ایمیج

  • تصویر دیجیتال
  • ۰
  • ۰

همیشه مراسم عروسی پر از عشق، خنده و شادی و همچنین همراه با استرس زیادی بوده است. عروس و داماد زمان و فکر زیادی را روی جزئیات روز عروسی شان می‌گذارند. حتی اگر مراسم عروسی به‌طور کامل و دقیق برنامه‌ریزی ‌شده باشد، بازهم ممکن است عکاس مراسم عروسی با چالش‌های زیادی روبه‌رو شود. با اینکه هیچ مراسم عروسی کاملاً و دقیقاً شبیه به هم نیستند، اما موانع عمومی زیادی وجود دارد که ممکن است در حین عکاسی کردن عروسی، در هر مراسمی رخ دهد و ما در اینجا سعی داریم 12 مورد از آن‌ها را برای شما بیان کنیم تا دستکم خودتان را برای رویارویی با آنها آماده کنید.

  1. کمبود وقت

برنامه زمانی عکاسی باید طوری تنظیم شود که هرکسی بتواند طبق آن زمان‌بندی در مراسم پیش برود. این کار باعث می‌شود تمام جزئیات و افراد مهم در عکس‌ها حضورداشته باشند. متأسفانه، کمبود زمان و یا نداشتن وقت کافی برای عکاسی موجب ایجاد استرس برای همه می‌شود. هم برای عروس و داماد و هم برای خود شما و گروهتان.

اگر با کمبود زمان مواجه هستید، اولین کاری که باید قبل از هر چیزی انجام دهید این است که حتماً به مشتری‌تان اطمینان دهید که نگران چیزی نباشد و همه‌چیز تحت کنترلتان است و این نوع اتفاق‌ها در روز عروسی کاملاً رایج است (واقعا هم هست). همچنین آن‌ها را مطمئن کنید که بعداً در زمان دیگری همه‌چیز را حل خواهید کرد و تا حد ممکن برای حل این مشکل پیشنهادهای خوبی ارائه بدهید.

برای مثال اگر زمان زیادی طول کشیده است تا عروس آماده شود و حالا شما تنها 1 ساعت برای گرفتن عکس‌های عروسی وقت دارید، حتماً به آن‌ها خاطرنشان کنید که قادر هستید حتی در عرض 1 ساعت هم بهترین عکس‌ها را بگیرید و بعد از مراسم هم می‌شود عکس‌های خوبی گرفت و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست. قبلا در مقاله‌ای در نورنگار به عکاسی در زمان محدود و روش‌های آن اشاره کردم.

اگر قرار است از همراهان و ساقدوش‌های عروس و داماد عکاسی کنید و او خیلی دیر کرده است، به هیچ‌وجه زمان را از دست ندهید و از فرصت استفاده کنید تا از افراد دیگری که می‌خواهند با عروس و داماد عکس بگیرند عکاسی کنید و یا به سبک عکس‌های خبرنگاری، تصاویر اتفاقی از حضار بگیرید. مهم نیست که این کار شما ایرادی داشته باشد یا نه، بلکه مهم ادامه دادن کارتان و گرفتن عکس از آنها است. چراکه تحت این شرایط خیال عروس از بابت اینکه در حال از دست دادن جزئیات و زمان نیستید کاملاً راحت خواهد شد و این امر از شدت تنش آن شرایط دشوار خواهد کاست. به عنوان مثال می‌توانید از جزئیات عروسی عکاسی کنید.

همچنین می‌توانید بعداً از فرصت استفاده کرده و عکس‌هایی که می‌خواهید را حتی در زمان پذیرایی و خوردن و آشامیدن مهمان‌ها بگیرید. می‌توانید از این طریق از جزئیات زیاد، پرتره‌های مهمان‌ها و حتی با استفاده از فلش دوربینتان عکس‌های زیبایی در حین پذیرایی بگیرید.

برای مثال تصویری که مشاهده می‌کنید عکسی از ساقدوش‌ها و عروس و داماد در زمان پذیرایی است، چراکه عکاس در آن مراسم با کمبود زمان مواجه بوده، اما همان‌طور که مشاهده می‌کنید از این فرصت به نحو احسن استفاده‌ شده تا عکس خوبی گرفته شود.

  1. اتلاف وقت زیاد

معمولاً به‌ندرت این اتفاق می‌افتد که عکاسی با اتلاف وقت زیادی توسط عروس و داماد مواجه شوند. خصوصا زمانی که عکاسی پیشکاری می‌کنید و عروس در حال آماده شدن توسط ساقدوش‌ها است. در نظر داشت که این رویداد آن‌چنان غیرممکن هم نیست و شما همیشه باید برای این قضیه آماده‌ باشید. معمولاً این اتلاف وقت زمانی اتفاق می‌افتد که شما آماده‌اید تا عکس‌هایی از عروس و داماد به همراه ساقدوش‌ها بگیرید اما یکی از آن‌ها حضور ندارند و باید منتظر حضور هر دوی آن‌ها شوید. بااینکه تحمل کردن این اتلاف زمان و صبور بودن کار بسیار سختی نیست، اما همیشه حواستان باشد که در آن لحظه چگونه این موضوع را مدیریت می‌کنید. برای مثال فرض کنید که مثل دست‌فروش‌ها وسط زمین ولو شده‌اید و منتظر آمدن عروس هستید. بالطبع این نمی‌تواند وجهه خوبی برای شما به‌عنوان یک عکاس حرفه‌ای داشته باشد.

معمولاً می‌توانید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و برای مثال تلفن‌های ضروری‌تان را بزنید و یا کارهایی مانند شارژ کردن باطری‌ها و تنظیم کردن نور و سه‌پایه و … را انجام بدهید که در آن لحظه وقت نداشتید آن‌ها را به اتمام برسانید. اما در نظر داشته باشید که این وقت استراحت نباید بیشتر از 10 دقیقه طول بکشد. همان‌طور که گفته شد سعی کنید  از این زمان به‌خوبی و عاقلانه استفاده کنید. برای مثال من معمولا برای گرفتن دوره بعدی عکس‌هایم آماده می‌شوم، باتری‌ها را چک می‌کنم که شارژ کافی داشته باشند و یا فلاش‌هایم را برای عکاسی در شب آماده می‌کنم. گاهی هم می‌توانید یکی از همکاران را در محلی که می‌خواهید در آنجا عکاسی کنید قرار دهید و چند عکس امتحانی بگیرید و کادربندی و دیگر موارد را امتحان کنید.

بهرحال هرگز منتظر معجزه و یا اتفاقی نباشید که با رخ دادن آن شروع به عکاسی کنید و هرگز کارتان را متوقف نکنید و از تمام جزئیات ریزودرشت عکس بگیرید. به‌طور خلاصه: “همیشه زمانی که در حال انتظارید، یک سوژه‌ای برای عکاسی کردن وجود دارد” و سعی کنید که آن‌ها را از دست ندهید.

  1. با چالش‌های عکاسی روز عروسی چگونه برخورد کنیم؟اضطراب شدید عروس در روز مهم زندگی‌اش

من مایل نیستم برای توصیف این میزان استرس زیاد عروس از صفاتی که شایسته عروس‌ها نیست استفاده کنم، چرا که این کار عادلانه و اخلاقی نیست. اما شما باید بدانید که آن‌ها در این روز واقعاً با حجم عظیمی از فشار عصبی دست ‌و پنجه نرم می‌کنند. در ایران کاملا برخلاف عکاسی عروسی در کشور های اروپایی، روز عروسی معمولاً جزءِ یکی از روزهای پرتنش و پر از اضطراب هر عروسی محسوب می‌شود و در این روز عروس‌ها قبل از اینکه وارد سالن اصلی برگزاری مراسم عروسی شوند، مضطرب و پر از استرس می‌شوند. از آنجا که هنوز خیلی از عروس و داماد‌ها در کشور ما دوست ندارند عکاسی پیشکاری انجام دهند، مهم نیست که عروس و داماد تا چه حد آماده باشند، شما باید در نظر داشته باشید که اکثر عروس‌ها در چنین شرایطی بسیار مضطرب خواهند بود و باید این قضیه مهم را همیشه مد نظر داشته باشید و به هیچ وجه با آنها برخورد نکنید.

اگر با چنین شرایطی مواجه شدید به‌ هیچ‌ وجه او را متوجه اضطرابش نکنید. چرا که با این کار اوضاع را بدتر خواهید کرد. اگر عروس خیلی استرس داشته باشد و این اضطراب کاملاً در چهره او بدیهی است و یا حتی عصبانی است و مدام به همه چیز گیر می‌دهد، بازهم سعی کنید به چیز دیگری اشاره کنید. مثلاً از لباس زیبای او و یا ظاهر زیبایش تعریف کنید و حواسش را پرت کنید. سعی کنید در چنین شرایطی به او تسکین بدهید و خیالش را راحت کنید که همه‌چیز درست خواهد شد و به او بگویید که از لحظه حال لذت ببرد.

آنها سوژه شما هستند و شما به‌عنوان یک عکاس مسئولید که به عروس و داماد کمک کنید تا آرامش خود را حفظ کنند و اضطراب آن‌ها را کمتر کنید. سعی کنید همیشه به‌درستی با آن‌ها رفتار کنید و به هر دو آن‌ها کمک کنید. اگر آن‌ها این‌گونه حس کنند که علاوه بر یک عکاس، دوست خوبی دارند که کنار آن‌هاست تا هرلحظه به آن‌ها کمک کند، مطمئن باشید که تغییر بسیار زیادی در عکس‌هایتان مشاهده خواهید کرد و عکس‌های بسیار زیبایی را در کارنامه کاری خود ثبت خواهید کرد. چرا که شما هرچقدر هم در کارتان حرفه‌ای باشید اما اگر عروس که مهم‌ترین سوژه عکاسی شما است چهره مضطرب و آشفته‌ای در عکس‌هایتان داشته باشد در عمل تمام تلاش شما بی‌ثمر خواهد بود.

  1. گوشزد کردن خانواده و یاددادن کارتان به شما

متأسفانه، مهم نیست که چقدر شما زحمت بکشید و یا در طول مراسم چند ساعت مشغول کار بی‌وقفه باشید. شما بدون شک حداقل یک‌بار این تجربه را خواهید کرد که یکی از اعضای خانواده عروس یا داماد و یا یکی از دوستان و آشنایان آن‌ها به شما کار خودتان را یاد خواهند داد که چگونه عکس بگیرید و چه ‌کاری بکنید و چه ‌کاری را انجام ندهید.

هرگاه که با چنین رویدادی مواجه شدید به‌هیچ‌عنوان با آن‌ها بد برخورد نکنید و یا به‌طور طعنه‌آمیزی صحبت نکنید که نیازی نمی‌بینید کسی حرفه‌تان را به شما یاد بدهد و… بلکه با یک لبخند از آن‌ها بابت پیشنهادی که داده‌اند تشکر کنید و به آن‌ها خاطرنشان کنید که مثلاً چندین سال در مراسم عروسی‌های متعددی عکاسی کرده‌اید و به‌اندازه کافی در گرفتن عکس‌های عروسی تجربه‌ دارید و نیازی نیست که آن‌ها نگران چیزی باشند. اما بهترین روش این است که به آن‌ها اجازه دهید کار خودشان را بکنند و شما هم در پاسخ به آن‌ها چیزی نگویید.

اگر از شما خواستند تا یک عکس بخصوصی از آن‌ها بگیرید، به حرفشان گوش دهید. اگر قبلاً چنین عکسی را گرفته‌اید و آن‌ها از این موضوع بی‌خبر هستند، خیلی محترمانه و با خوش‌خلقی به آن‌ها نشان بدهید که این عکس الان در دوربیناتن قرار داردو قبلا این کار را انجام داده‌اید. این امر باعث می‌شود تا آن‌ها بدانند که شما کارتان را به ‌درستی انجام می‌دهید و درنتیجه از اصرارشان دست برخواهند برداشت.

در پایان روز، آن‌ها همه این پیشنهاد‌ها را فراموش می‌کنند، اما شما را حتی بهتر از خودتان به یاد خواهند آورد و اگر شما رفتاری منفی، طعنه‌آمیز و یا غیرحرفه‌ای با آن‌ها کرده باشید، آن را به یاد خواهند داشت. چراکه آن‌ها بر این باورند که شما آنجا هستید تا از مهم‌ترین روز عروس عکاسی کنید. این شامل دوستان و ساقدوش‌های عروس و داماد نیز می‌شود و باید به حرف آن‌ها نیز گوش کنید.

  1. هنگامی‌که نه هماهنگ‌ کننده‌ای وجود دارد و نه مدیر برنامه‌ای

اگر عروس و داماد هیچ‌کسی را به‌عنوان هماهنگ‌کننده و یا مدیر برنامه‌هایشان ندارند تا آن‌ها را کمک کند، می‌توانید شما این کار را برایشان انجام بدهید.

بااینکه وظیفه شما انجام دادن کارهایی نظیر: وصل کردن گل لباس، قرار دادن گل تزئینی وسط میز شام و یا قرار دادن تور در موهای عروس نیست، اما باید به شما خاطرنشان کنم که همه این‌ها درنتیجه کمک به بهبود کیفیت عکس‌های شما و خروجی بی‌نظیر کارتان و ثمره زیبای تلاش‌هایتان و درنهایت یکی دیگر از رزومه‌های موفقتان خواهد بود. چراکه اگر همه‌چیز خوب باشد عکس‌های شما هم خوب و زیبا و بی‌نقص خواهد بود و برعکس.

برای اینکه در این کار بتوانید موفق باشید حتماً قبل از شروع مراسم عروسی‌تان با عروس و داماد تمام‌کارها را هماهنگ کنید و یک برنامه‌ریزی جامعی از انجام تمام‌ کارهای مهم داشته باشید. در این صورت همه به‌راحتی از زمان رویدادهای مهم عروسی مثل: زمان گرفتن عکس، زمان شروع رقص، صرف شام و … به‌خوبی مطلع خواهند شد. باید جزئیات دقیق را به ‌طور کامل با عروس و داماد هماهنگ کنید که کِی و چه موقع و در کجا چه چیزهایی باید برگزار شود.

داشتن یک برنامه کامل و منظم به شما کمک خواهد کرد که اگر اتفاق خاص و پیش‌بینی‌نشده‌ای بیفتد بتوانید به‌راحتی برای آن جایگزین مناسبی انتخاب کنید. برای مثال اگر عروس برای گرفتن عکس با ساقدوش‌هایش دیر کند شما می‌توانید هرچه سریع عکس‌های دیگری با بقیه اعضای خانواده که در آنجا حضور دارند بگیرید و کارتان را متوقف نکنید.

شغل عکاسی عروسی برخلاف بسیاری از شاخه های دیگر عکاسی، مستقیما مبتنی بر ارائه خدمات به مشتری است، پس شما باید تا حد ممکن همیشه آماده خدمت‌رسانی به مشتریانتان باشید. حتی اگر حتی در مواقعی مجبور شدید که نقش یک مدیر برنامه یا هماهنگ‌کننده را در روز عروسی برای عروس و داماد ایفا کنید، پس از انجام آن شانه خالی نکنید و آن را به نحو احسن انجام بدهید.

در ضمن، نگران این نباشید که شما با هزاران کار و مسئولیت دست ‌تنها به حال خود رها خواهید شد و وقت نخواهید کرد به کار اصلی‌تان که عکس گرفتن است برسید. چراکه می‌توانید از اعضای خانواده و یا یکی از ساقدوش‌ها کمک بگیرید و از آن‌ها بخواهید تا با شما همکاری کنند و اگر مشکلی بود در حل کردن آن به شما کمک کنند.

  1. گرسنه ماندن

بدون شک هیچ‌ چیز نمی‌تواند برای یک عکاس کار کردن با شکم خالی و گرسنگی باشد. چراکه هرکسی در یک‌ طرف مشغول خوردن غذا و آشامیدن است اما شما سخت مشغول کار کردن و گرفتن عکس هستید و احساس گرسنگی شدید می‌کنید، مخصوصاً اگر غذای موردعلاقه‌تان در حال سرو شدن باشد.

شما باید آماده چنین شرایطی باشید و حتماً با خود چند خوراک مختصر و یا حتی کامل بیاورید تا بتوانید آن‌ها را در حال انجام کارتان بخورید و گرسنه نمانید. داشتن یک ظرف کوچک ناهار پر از خوراکی‌های موردعلاقه‌تان (که هرچقدر کوچک‌تر و جمع‌وجور تر باشد بهتر است) می‌تواند در حین عکاسی‌تان به شما کمک بسزایی کند.

شما همچنین می‌توانید از عروس و داماد بخواهید و ببینید که آیا اشکالی ندارد که شما هم در حین پذیرایی با میهمان‌ها در صف غذا باشید و از آن لحظه عکس نگیرید؟ چرا که اغلب زوج‌ها و یا مهمان‌ها با این قضیه مشکلی ندارند و مایل‌اند موقع صرف غذا به شما استراحتی بدهند، چراکه آن‌ها شاهد سخت‌کوشی و کار بی‌وقفه شما هستند. خوشبختانه امروزه بسیاری از زوج‌ها حتی خودشان به عکاسانشان پیشنهاد می‌دهند که کار را رها کرده و شام بخورند و برایشان مهم است تا مطمئن شوند آن‌ها چیزی کم و کسر نداشته باشند. اما شما باید همه‌چیز را در نظر بگیرید و برای مواقع ضروری چیزی به همراه داشته باشید تا شما را از گرسنگی نجات دهد. پس تحت هر شرایطی حتماً ظرف غذا و آب خود را به همراه داشته باشید، چراکه در طول روز به آن‌ها نیاز خواهید داشت.

  1. استفاده بهینه از زمان برای گرفتن عکس‌های عروس و داماد

گاهی اوقات برنامه زمان‌بندی عروسی بسیار فشرده می‌شود و زمان زیادی برای گرفتن عکس‌های مهم باقی نمی‌ماند. با این‌ حال شما بازهم می‌توانید عکس‌های جذابی از عروس و داماد بگیرید. بدین نحو که اگر یک محل مشخص را به‌ جای چند محل متفاوت برای عکاسی انتخاب کنید، زمان کافی برای گرفتن عکس‌های خود، خواهید داشت. مثلا اگر به باغ یا عمارتی می‌روید، سعی نکنید عروس و داماد را در تمام آن محل بچرخانید.

شما برای انجام این کار می‌توانید 10 تا از بهترین حالت و یا ژست‌های موردعلاقه‌تان را دانلود کرده و داخل تلفن همراهتان نگه ‌دارید و از آن‌ها استفاده کنید و عکس‌های متنوعی از هر زاویه بگیرید. سعی کنید از عروس و داماد عکس‌های مجزا بگیرید، به‌ طوری‌ که جزئیات زیادی در آن، مثل لباس‌هایشان نمایان و واضح باشد.

بدون جابه‌جا کردن عروس و داماد از یک نقطه‌ای به نقطه دیگر به‌خوبی قادر خواهید بود از حداقل زمان استفاده کرده و عکس‌های متنوع و خوبی بگیرید. چراکه استفاده کردن از یک محل برای عکاسی زمان زیادی را برای شما صرفه‌جویی خواهد کرد و برعکس با تغییر مکان دادن از جایی به‌جای دیگر شما زمان زیادی را از دست خواهید داشت.

اگر شما فقط یک محل را برای عکاسی انتخاب کنید، قادر خواهید بود عکس‌های متنوعی را از زوایای مختلف در کمترین زمان ممکن بگیرید. تغییرات آنی و ظریف در حالت عکاسی سوژه‌ها می‌تواند تنوع زیادی به‌ عکس‌های شما بدهد. برای مثال در یک عکس می‌توانید به عروس و داماد بگویید کمی صورتشان را نزدیک هم کنند و بعد می‌توانید به آن‌ها پیشنهاد دهید که حالا کمی فاصله بگیرند و سپس عکس دیگری از آن حالت بگیرید و به همین ترتیب حالت‌های متنوع دیگری را امتحان کنید.

استفاده کردن از یک نقطه برای عکاسی می‌تواند زمانی که شما برای گرفتن عکس عروس و داماد در نظر گرفته‌اید را به‌طور چشم‌گیری افزایش بدهد، چراکه دیگر شما مجبور نیستید از جایی به‌جای دیگر بروید و زمان زیادی را برای این کار از دست بدهید. در این روش شما به‌خوبی روی سوژه‌های عکاسی‌تان تمرکز خواهید کرد و از بهترین حالت‌ها استفاده خواهید کرد. کافیست از یک لنز با دیافراگم باز استفاده کنید تا همه زمینه‌ها برایتان تبدیل به یک فون زیبای محو شوند و دیگر نگرانی بابت زمینه تکراری نداشته باشید.

برای مثال می‌توانید از عروس و داماد خواهش کنید که جلوی یک دیوار صاف بایستند و روبه روی‌هم قرار بگیرند و هر دو دسته‌گل را بگیرند و سپس شما هم یک عکس تمام‌قد از این حالت عکس بگیرید. سپس می‌توانید از داماد بخواهید گونه عروس را ببوسد و عروس هم به سمت پایین و به دستانش که دسته‌گل را گرفته نگاه کند و سپس عکس دیگری از آن حالت بگیرید. تا اینجای کار ملاحظه کردید که می‌شود به‌راحتی 4 عکس مجزا و خوب در کمتر از یک دقیقه گرفت!

بعدازاینکه از یک حالت استفاده کردید و از آن عکس گرفتید سعی کنید حالت‌های دیگر را امتحان کنید و تا هر جا که احساس کردید کافی است کارتان را ادامه بدهید. توسط این تکنیک می‌توانید مطمئن شوید که در کمترین زمان ممکن بدون اینکه عروس و داماد را از جایی به‌جای دیگر ببرید و زمان زیادی از دست بدهید، بهترین عکس‌ها را خواهید گرفت.

  1. باران

بسته به ‌جایی که در آن زندگی می‌کنید، یا چه زمانی از سال برای عکاسی مراسم عروسی دعوت به همکاری شده‌اید و یا بسته به پیش‌بینی وضع هوا ممکن است گرفتار باران در روز مراسم عروسی شوید. این روز‌ها در نیمه دوم سال، این اتفاق بسیار طبیعی است. اگر این اتفاق برایتان افتاد، سعی کنید ظاهر مثبتتان را حفظ کرده و همیشه به دنبال کمک کردن و پیدا کردن راه‌حلی برای دردسرهای باران باشید. زمانی که گرفتار باران شدید، سعی کنید از فضاهای سرپوشیده و یا راه روهایی سقف دار برای عکاسی استفاده کنید.

باید در چنین مواقعی محل گرفتن عکس‌هایتان را تغییر بدهید. برای مثال اگر قرار بود که در بیرون تالار از خانواده عروس و داماد عکس بگیرید باید آن‌ها را داخل تالار هدایت کرده و در آنجا و یا در محل پذیرایی از آن‌ها عکس بگیرید. علاوه بر آن سعی کنید مدیریت بحران کرده و همیشه سعی در پیدا کردن بهترین گزینه‌ها باشید، برای مثال اگر در بیرون از سالن تالار، جایی مثل آلاچیق وجود دارد که دارای سایبان و یا سقفی بود که مانع از خیس شدن عروس و داماد و یا سایر افراد می‌شود حتماً چند عکسی هم در آنجا بگیرید.

گاهی اوقات هم باران سریع قطع می‌شود و آن لحظه زمان مناسبی برای بیرون رفتن و عکاسی است. پس سعی کنید این زمان را از دست ندهید، چرا معلوم نیست دوباره باران ادامه داشته باشد یا نه.

شما همچنین می‌توانید از فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و خلاقیت به خرج بدهید و عکس‌های متفاوتی بگیرید. برای مثال می‌توانید از عروس و داماد بخواهید ببینید آیا تمایل دارند زیر یک چتر در باران قدم بزنند و شما از آن‌ها عکس‌های رمانتیک و عاشقانه‌ای بگیرید یا نه. ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که چقدر از عروس و دامادها عاشق این کار و این سبک از عکاسی هستند. و نهایتا اینکه گاهی اوقات می‌توانید بعد از عروسی هم عکاسی پیشکاری انجام دهید. اگر در روز عروسی به دلیل نامساعد بودن آب و هوا، شرایط عکاسی را اصلا ندارید، به آنها قول بدهید که در روز دیگری، با هزینه بسیار کم، همین کار را برایشان تکرار خواهید کرد.

  1. میهمانانی که حال خوبی ندارند

بااینکه چه ازلحاظ شرعی و چه عرفی مصرف نوشیدنی‌های الکلی در مراسم عروسی ما ایرانیان مرسوم نیست، اما بعضاً در برخی مراسم‌ها پیش می‌آید که به‌طور پنهان و یا آشکار (که بستگی به فرهنگ و دین خانواده برگزارکننده آن مراسم دارد) مهمان‌ها مشروبات الکلی مصرف کنند و همیشه میان این افراد کسانی پیدا می‌شوند که زیاده‌روی کنند و در برخی موارد حتی باعث مختل کردن مراسم عروسی نیز می‌شوند. در چنین شرایطی بهترین گزینه در وهله اول صحبت کردن با هماهنگ ‌کننده و یا برگزارکننده مراسم عروسی و یا یکی از بزرگان فامیل است تا مراقب آن‌ها باشند. اگر آن‌ها جزئی از افراد خانواده و کسانی هستند که باید در عکس‌ها حضورداشته باشند سعی کنید با کمک یکی از این افرادی که گفته شد آن‌ها را از جریان اصلی عروسی دور نگه ‌دارید تا خراب‌کاری نکنند و در آخر، هنگام گرفتن عکس آن‌ها را صدا کنید.

سعی کنید حتی با این افراد هم خوش ‌برخورد و خوش‌اخلاق باشید و اجازه ندهید با کارهایشان روی کار شما تأثیر منفی بگذارند و شما را عصبانی کنند. چرا که اگر عکس‌العمل بدی به کارهای بدشان داشته باشید ممکن است این کار عروس و داماد و یا خانواده آن‌ها را ناراحت کند و موجب خراب شدن عکس‌هایتان شود. پس سعی کنید همیشه خوش‌اخلاق و خوش‌برخورد باشید و با آرامش کامل و توسط کمک کسانی که ذکر شد شرایط را تحت کنترل خودتان داشته باشید.

  1. ملاقات و رایزنی با مدیر برنامه و یا هماهنگ‌ کننده مراسم عروسی

بااینکه احتمال این قضیه بسیار کم است که مدیر برنامه‌ای یا هماهنگ ‌کننده‌ تالار مسئولیت انجام کاری را در مراسم عروسی نپذیرد و یا از زیر آن شانه خالی کند، اما باز هم بهتر است شما همیشه نزدیک عروس و داماد باشید تا در مواقع ضروری از آنها کمک بگیرید. اگر به چیز خاصی نیاز دارید که شاید به ‌تنهایی نتوانید آن خواسته را تأمین کنید، می‌توانید آن را با عروس و داماد مطرح کنید تا آن‌ها خواسته‌تان را برایتان فراهم کنند، چرا که هرگز نباید فراموش کنید که عروس و داماد در مراسم عروسی حکم شاه و ملکه را دارند که همه حاضرند دستوراتشان را بی‌چون ‌و چرا اطاعت کنند.

سعی کنید همیشه طوری رفتار کنید که افراد حرفه‌ای آن‌طور رفتار می‌کنند و حواستان باشد که به‌هیچ‌وجه رفتار بی‌ادبانه‌ای نسبت به مدیر برنامه یا هماهنگ کنند مراسم عروسی نداشته باشید و هرگز عصبانی نشوید. اگر اختلاف‌نظر شدیدی با آن‌ها داشتید، فقط کافی است که به عروس اطلاع دهید که با آن‌ها اختلاف‌نظر دارید و گزینه‌های دیگری را برای ادامه کار به آن‌ها پیشنهاد کنید.

اما همیشه تعامل بالا با عروس و داماد رمز موفقیت شما محسوب می‌شود. چرا که بهتر است قبل از هر چیزی تمام جزئیات را با آن‌ها هماهنگ کنید و شرایط کاملتان را به آن‌ها بگویید تا اگر احیاناً مسئول یا هماهنگ‌ کننده مراسم با شما بی‌دلیل مخالفت و یا بدرفتاری کرد، آن‌ها از شما حمایت کنند.

  1. حضور عکاسانی دیگر به ‌طور هم ‌زمان در یک مراسم عروسی

این اتفاق ممکن است در اکثر مراسم‌های عروسی رخ بدهد. اکثر زوج‌ها معمولاً تمایل دارند برای اینکه عکس‌های مهم‌ترین روز زندگی‌شان را از دست ندهند برای احتیاط از یک دوست عکاس دیگرشان برای گرفتن عکس‌های رئال و جانبی، کمک بگیرند.

اگر به‌محض ورودتان به مراسم متوجه شدید که به‌جز شما عکاس یا عکاسان دیگری در آنجا حضور دارند، بدون کوچک‌ترین واکنشی خودتان را به آن‌ها معرفی کنید تا بدانند شما هم عکاس رسمی عروسی هستید. حتی می‌توانید با آن‌ها هم مشورت کنید ببینید که آیا برنامه‌ای برای گرفتن عکس از موقعیت خاصی دارند یا نه و می‌توانید حتی موقعیت خاص عکاسی‌تان را باهم به اشتراک بگذارید و باهم تعامل خوبی داشته باشید. این اتفاق معمولا برای عکاسی باغ و عمارت پیش نمی‌آید و اغلب هنگام عکاسی از عقد مرسوم است. در این حالت بهترین کار این است که فلاش‌هایتان را طوری تنظیم کنید که با نور فلاش دیگران سینک نشود یا در غیر این صورت طوری عکس بگیرید که فلاش زدن آنها، موجب تخلیه فلاش‌های شما نشود. در غیر اینصورت ممکن است بهترین لحظه‌های عقد را از دست بدهید.

ممکن است یک محلی به خاطر زیبایی یا ویژگی که دارد موردتوجه همه عکاسان حاضر در مراسم قرار بگیرد و شما شاهد حضور همه عکاسان در آن محل برای گرفتن عکس‌های زیبا از عروس و داماد شوید. اگر شاهد چنین اتفاقی بودید، بسیار راحت نقطه‌ای را برای عکاسی انتخاب کنید که جمعیت کمی در آن حضورداشته باشند. یک لنز تله بلند در این مواقع بسیار مفید است. دقت کنید که محل عکاسی‌تان را باید طوری انتخاب کنید که خالی از حضور عکاس و یا رهگذر باشد و سعی کنید عکس‌هایتان طوری باشد که وقتی کسی آن را ببیند احساس کند جز شما و عروس و داماد در آنجا شخص دیگری حضور نداشته است.

  1. مهمانانی که در حال عکس گرفتن از مراسم عروسی هستند

همیشه به خاطر داشته باشید که مهمانان نقش مهمی را در روز عروسی برای عروس و داماد ایفا می‌کنند و برای آن‌ها بسیار مهم هستند. چرا که هرکدام از آن‌ها به ‌طور رسمی به مهمانی دعوت ‌شده‌اند و این نشانگر آن است که توجه ویژه‌ای به تک‌تک آن‌ها شده است. منظور از گفتن این حرف‌ها این است که، ممکن است برخی و یا حتی بسیاری از مهمان‌ها قصد داشته باشند تصاویر آن روز بخصوص را برای خودشان ثبت کنند و به یادگار داشته باشند.

اگر شاهد چنین اتفاقی در روز عروسی بودید و متوجه شدید آن‌ها دقیقاً در نقطه‌ای ایستاده‌اند و در حال عکاسی هستند که باید شما در آنجا حضور داشته باشید، خیلی محترمانه و با یک لبخند گرم و صمیمی و خیلی آرام روی شانه آن‌ها زده و از آن‌ها خواهش کنید که به شما اجازه بدهند شما هم کار خودتان را انجام بدهید. مطمئن باشید اگر این‌گونه با آن‌ها رفتار کنید نه ‌تنها ناراحت نخواهند شد، بلکه خیلی سریع جای خودشان را به شما خواهند داد و با شما همکاری خواهند کرد.

این حرکت خوب و مناسب باعث می‌شود تا شما وجهه کسی را داشته باشید که بسیار مؤدب است و درعین‌حال عکاس اصلی مراسم عروسی است که همه به او احترام می‌گذارند و با او همکاری می‌کنند. این رفتار درست حتی روی نگرش مدیر برنامه و هماهنگ‌کننده مراسم نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت.

بهترین حالت این است که در چنین شرایطی با صبوری کامل به آن‌ها اجازه دهید که عکسشان را بگیرند و سپس شما بعد از آن‌ها مشغول عکاسی شوید. این احترام و انتظار مؤدبانه باعث می‌شود که آن‌ها با ناراحتی جایشان را به شما ندهند و مشتاقانه این کار را برایتان انجام بدهند و همچنین باعث می‌شود که به اهمیت کارتان پی ببرند و بدانند که شما باید عکس‌های مهمی را بگیرید و این برای شما صرفاً ثبت یک خاطره نبوده و یا جنبه سرگرمی ندارد و بلکه شغلتان محسوب می‌شود در مقابل انجام آن مسئول هستید.

علاوه بر همه آن‌ها به دلیل اهمیت بالای مهمان‌ها برای عروس و داماد که در بالا ذکر شد، اگر آن‌ها این رفتار مؤدبانه و موردپسند را از شما ببینید از شما بسیار تشکر خواهند کرد که به مهمانان آن‌ها نیز اجازه می‌دهید که در کنار شما عکاسی کنند و از مراسم عروسی لذت ببرند. و در حالت خوب اینکه ممکن است از شما کارت ویزیت یا شماره تلفن بخواهند و تبدیل به مشتری بعدیتان شوند.

نتیجه‌گیری:

عکاسی مراسم عروسی جزءِ مهم‌ترین موارد این روز مهم به ‌حساب می‌آید که می‌تواند خالی از اتفاقات بد و یا بدشانسی‌ها نیز نباشد. شاید هر مراسم عروسی با یک یا حتی بیشتر از چند مورد بدبیاری همراه باشد، اما این بستگی به شما و نوع برخورد کردن با این اتفاق‌ها دارد که به‌عنوان یک عکاس حرفه‌ای چگونه آن‌ها را مدیریت کنید و برای تک‌تک آن‌ها راه ‌حل پیدا کنید. سعی کنید همیشه عکس‌العمل‌های خوب و مثبتی نسبت به تمام اتفاقات بد داشته باشید، چراکه عملکرد خوب شما باعث خواهد شد عکس‌هایتان کیفیت بالاتری داشته باشند و همه‌چیز به‌خوبی و خوشی به پایان برسد.

وبلاگ: دیج ایمیج

  • تصویر دیجیتال
  • ۰
  • ۰

در این مقاله من درباره بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی عروسی در نور طبیعی روز و همچنین زیر نور فلاش توضیح می‌دهم. فرقی نمی‌کند که یک عکاس تازه‌کار یا یک عکاس پرتره با سابقه باشید. به‌هرحال آموزش‌های این مطلب می‌تواند برایتان مفید باشد و با مقایسه اطلاعات آن با دانسته‌های خودتان، می‌توانید روش‌های جدید و متد‌های متفاوت‌تری را تجربه کنید. از آنجا که نور طبیعی، برای عکاسی عروسی بسیار ساده‌تر و در دسترس‌تر است، ابتدا با عکاسی پرتره و عروسی در نور طبیعی شروع می‌کنم.

بهترین تنظیمات برای عکاسی پرتره

پیشنهاد می‌کنم اگر می‌خواهید عکاسی اسپرت یا عکاسی فرمالیته انجام دهید، در نور طبیعی از مود عکاسی دستی یا Manual استفاده کنید. اگرچه مود‌های خودکار و نیمه خودکار هم می‌توانند برای این نوع عکاسی به کار روند، اما عکاسی با مد دستی، کنترل بیشتر و دقیق‌تری را به شما می‌دهد. البته عکاسی با مد دستی، معمولاً زمان بیشتری از شما می‌گیرد، اما تصور من این است که شما بهتر از دوربینتان می‌توانید حدس بزنید که در انتها چه عکسی باید به دست آورید. خصوصا اینکه اگر بخواهید در مودهای غیر دستی کار کنید، احتمالا نیاز به فلاش‌های TTL دارید که نسبتا گرانتر از فلاش‌های عادی هستند و برای همه در دسترس نیستند.

حساسیت یا ISO
حساسیت دوربین برای این نوع از عکاسی باید در پایین‌ترین مقدار خود باشد. در اغلب دوربین‌ها این حساسیت برابر ISO 100 است. اما در برخی از دوربین‌ها، حساسیت‌های کمتر تا ISO 64 یا حتی 50 هم در دسترس است. اگر دوربین شما هم همین‌گونه است، پایین‌ترین حساسیت را انتخاب کنید. یک نکته مهم این است که خیلی از کاربران با تصور اینکه دوربینشان در نور کم و حساسیت بالا، نویز کمی تولید می‌کند، از حساسیت‌های بالاتر هم استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که در عکاسی پرتره، ویرایش عکس، نقش عمده‌ای در خروجی نهایی تصویر بازی می‌کند. بنابراین این بسیار محتمل است که بخواهید بخش‌هایی از تصویر را با روش‌های مختلف مانند “داجینگ و برنینگ” روشن‌تر یا تیره‌تر کنید. حتی اگر عکسی که با حساسیت بالا می‌گیرید، در حالت عادی نویز کمی داشته باشد، اما اصولاً بالا بردن حساسیت موجب کاهش محدوده پویا (Dynamic Range) تصویر می‌شود و امکان ادیت آن مشکل‌تر می‌گردد. بنابراین احتمالاً زمانی که می‌خواهید نقاط خیلی روشن را بازیابی کنید، برق‌خوردگی‌های زیادی باقی می‌مانند که قابل ویرایش نیستند یا وقتی بخش‌هایی از عکس را روشن‌تر می‌کنید، به شدت موجب افزایش نویز می‌شود. بنابراین همواره با پایین‌ترین حساسیت ممکن در دوربین‌تان کار کنید.

بهترین تنظیمات برای عکاسی پرتره

دیافراگم لنز
طبیعتاً وقتی با یک لنز دهانه باز و سریع کار می‌کنید، بهتر است از باز‌ترین دیافراگم لنز هم استفاده کنید.اما توجه داشته باشید که بسیاری از لنز‌ها، بهترین کیفیت خودشان را در دیافراگم‌های کمی بسته‌تر از آخرین دیافراگم باز خود ارائه می‌دهند. یعنی مثلاً اگر لنز شما دارای بازترین دیافراگم برابر f/1.8 است، احتمالاً شارپ‌ترین و باکیفیت‌ترین عکس‌هایی که می‌توانید با آن بگیرید، در دیافراگم f/4 تا f/5.6 خواهد بود. بنابراین اگر می‌توانید سوژه را از زمینه دور کنید تا تصویر پس زمینه محو‌تر شود، بهتر است از دیافراگم‌های بسته‌تر استفاده کنید.
یک نکته دیگر هم درباره عکس‌های پرتره به خاطر داشته باشید. دیافراگم‌های خیلی باز برای عکس‌های نیم‌تنه یا تمام قدی مناسب‌تر هستند تا عکس‌های پرتره خیلی نزدیک. زیرا هر چقدر به سوژه نزدیک‌تر باشید، عمق میدان تصویر کوتاه‌تر می‌شود. بنابراین اگر از دیافراگم‌های خیلی باز استفاده کنید، این احتمال وجود دارد که بخش‌هایی از بدن سوژه محو شود. اگرچه برخی اوقات عکاسان به عمد این کار را انجام می‌دهند تا تاکید بیشتری روی اجزای بدن یا صورت سوژه داشته باشند، اما روش معمول و مورد قبولی نیست. در این حالت، مثلاً اگر فوکوس را روی چشم‌های سوژه قرار دهید، احتمالاً نوک بینی یا گوش‌ها و مو‌های کنار شقیقه سوژه محو می‌شوند.
بنابراین بهتر است در عکس‌های نیم تنه و قدی، از بازترین دیافراگم لنزتان استفاده کنید و در عکس‌های نزدیک‌تر، دو یا سه استاپ، دیافراگم را ببندید.

بهترین تنظیمات برای عکاسی پرتره

سرعت شاتر دوربین
احتمالاً این همان جایی است که باید به نورسنج دوربین یا عکسی که می‌گیرید مراجعه کنید. بسته به شدت نور محیط، پس از انتخاب حساسیت و دیافراگم، به سراغ سرعت شاتر بروید. سرعت شاتر باید به حدی باشد که تصویر تاریک نشود و نیازی به روشن‌تر کردن آن در فتوشاپ نباشد. یک روش کمکی در اینجا، این است که دوربین را روی حالت Live View بگذارید. در این حالت، تمام تنظیماتی که انجام می‌دهید را به صورت زنده مشاهده می‌کنید. بنابراین وقتی سرعت شاتر و دیافراگم و حساسیت را تغییر می‌دهید، می‌توانید نتیجه کار را قبل از گرفتن عکس ببینید. بنابراین به راحتی می‌توانید سرعت شاتر مورد نیاز در آن صحنه را حدس بزنید. طبیعتاً این تنها یک نقطه شروع است و بعداً که شروع به گرفتن عکس‌ها کردید، می‌توانید سرعت شاتر را براساس نور عکس‌ها، کمتر یا بیشتر کنید.
همچنین اگر دوربینتان دارای هیستوگرام زنده یا Live Histogram است آن را روشن کنید. اگر هم نیست، می‌توانید هیستوگرام عادی که با گرفتن هر عکس ظاهر می‌شود را تماشا کنید. اگر روش کار کردن با هیستوگرام را نمی‌دانید می‌توانید از کلاس های آموزشی امیر یاری استفاده کنید. به این ترتیب می‌توانید با هر بار گرفتن عکس‌ها، علاوه بر خود عکس، هیستوگرام آن را نیز ببینید. توجه کنید که فرقی ندارد عکس چقدر روشن یا تاریک است. در هر حال نباید منحنی هیستوگرام، محور عمودی تیرگی‌ها یا روشنایی‌ها را حذف کند. اگر این اتفاق بیفتد به این معنی است که شما یک قسمت خیلی تاریک یا خیلی روشن در عکس دارید. اگر هم چنین بخش‌هایی در عکس دارید، باید مطمئن شوید که ربطی به سوژه و لباس او ندارد. به عنوان مثال برخی اوقات روشنایی زیاد از حد، مربوط به نور خورشید، یا بازتاب آن روی یک سطح براق مانند دیوار گچی یا شیشه یک پنجره است. توجه داشته باشید که این نقاط براق نباید روی لباس سوژه باشد.

یک راهنمایی کلی هم اینکه بهتر است سرعت شاتر را حداقل دو برابر فاصله کانونی لنز‌تان انتخاب کنید و از آن کمتر نشوید. مثلاً اگر با یک لنز 100mm یا فاصله کانونی 100mm روی یک لنز زوم عکاسی می‌کنید، سرعت شاتر دوربین نباشد کمتر از 1/200 ثانیه باشد تا بتوانید به این ترتیب از محو شدگی عکس‌ها جلوگیری کنید.
البته این قانون، برخی استثنا‌ها هم دارد. مثلاً اگر دوربینتان روی سه‌پایه قرار دارد یا با لنز یا دوربینی عکس می‌گیرید که در داخل آن لرزشگیر وجود دارد، می‌توانید از سرعت‌های پایین‌تری هم استفاده کنید. به عنوان مثال دوربین بدون آینه فول فریم نیکون Z6 دارای یک لرزشگیر داخلی است و می‌توانید تا 4 استاپ پایین‌تر از معکوس فاصله کانونی لنزتان را برای سرعت شاتر انتخاب کنید. در حالی که مثلاً دوربین بدون آینه فول‌فریم Canon EOS R یا دوربین‌های DSLR دارای لرزشگیر نیستند. بنابراین باید حواستان به این قانون و نتایج آن باشد.

بهترین تنظیمات برای عکاسی پرترهبهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی پرتره با فلاش

وقتی درباره فلاش‌های استودیویی صحبت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که اکنون دو شکل متفاوت از این فلاش‌ها در فروشگاه‌های تجهیزات عکاسی در دسترس هستند. فلاش‌های استودیویی معمولی در اغلب موارد نمی‌توانند با سرعت‌های بالاتر از 1/200 ثانیه فلاش بزنند. البته این سرعت در برخی از دوربین‌ها، کمی متفاوت است و منظور از آن، سرعت سینک دوربین‌ها است که معمولاً حدود 1/200 می‌باشد. فلاش‌های عادی در سرعتی بالاتر از این، فرصت کافی برای تابش نور ندارند و کناره‌های تصویر تاریک شده و نهایتاً با بالاتر رفتن بیشتر سرعت شاتر، عکس به طور کامل سیاه می‌شود. به همین دلیل برخی از عکاسان از جمله خود من، از فلاش‌های استودیویی که دارای قابلیت High Speed Sync هستند استفاده می‌کنند. این فلاش‌ها، می‌توانند با روش تابش‌ پی‌درپی بسیار سریع، نور را با سرعت‌های شاتر بالا (مثلاً تا 1/8000 ثانیه) هم بتابانند.

اگر معمولاً در فضای داخلی و آتلیه عکاسی پرتره می‌کنید، نیاز چندانی به فلاش‌های High Speed نخواهید داشت. خود من سال‌هاست که از همین فلاش‌های معمولی در آتلیه عکاسی استفاده می‌کنم. اما اگر بخش زیادی از کارهای عکاسی‌تان را در فضای خارجی (مانند عمارت‌های بزرگ، کنار دریا، یا باغ‌های مخصوص عکاسی عروسی) انجام می‌دهید، بهتر است یک فلاش استودیویی با قابلیت تابش نور High Speed تهیه کنید. فلاش Godox AD 600 یکی از انتخاب‌های مناسب در این دسته است. با این فلاش می‌توانید قدرت یک فلاش استودیویی را با سرعت شاتر 1/8000 ثانیه هماهنگ کنید و امکان عکس‌برداری در نور شدید روز را هم به شما می‌دهد.

گاهی اوقات نور روز آن‌قدر زیاد است که نور فلاشی که دارید جوابگوی آن نیست. در چنین حالتی اگر نمی‌توانید نور فلاش را افزایش دهید، می‌توانید نور محیط را کاهش دهید! فیلتر‌های ND مختلفی در بازار هستند که می‌توانند بدون تأثیر بر رنگ تصویر، نور تصویر را تا حد زیادی کاهش دهند. به عنوان مثال Benro SHD ND8 IR ULCA WMC یکی از مناسب‌ترین فیلتر‌های ND است که امکان کاهش نور تا 3 استاپ را دارد. در واقع این فیلتر می‌تواند تا 8 برابر نور محیط را کمتر کند یا به شما اجازه استفاده از سرعت شاتر 8 برابر کمتر از سرعت مورد نیاز را بدهد. بنابراین اگر نور محیط خیلی زیاد است و نمی‌توانید سرعت شاتر را پایین بیاورید (چون احتمالاً تصویر آسمان یا سوژه زیادی روشن می‌شود) می‌توانید با این فیلتر، نور محیط را نزدیک به نور ساعات طلایی کنید یا در عوض، دیافراگم لنز را برای دستیابی به بوکه بیشتر، بازتر کنید.

یک نکته دیگر برای عکاسی در فضای خارجی این که سعی کنید تا حد ممکن از نور شدید بالای سر سوژه پرهیز کنید و تا حد ممکن عکاسی را به ساعات ابتدایی یا انتهایی روز اختصاص دهید. نور غیر مستقیم، نوری بسیار زیبا و دیفیوز است، در حالی که عکاسی زیر نور شدید، احتمالاً سایه‌هایی بسیار تند و خشن روی صورت سوژه ایجاد می‌کند که برای عکاسی پرتره مناسب نیست.

آخرین نکته‌ای که می‌توانم به شما بگویم، درباره روشنایی دوربین است. روشنایی LCD اغلب دوربین‌های عکاسی به صورت خودکار تنظیم می‌شود. اگر دوربین شما هم پیش‌فرض همین‌طور است، حتماً آن را از روی خودکار برداشته و روشنایی آن را روی 4 یا 5 تنظیم کنید تا ثابت باقی بماند. وقتی شدت نور نمایشگر به صورت خودکار تغییر می‌کند، نمی‌توانید براساس روشنایی عکسی که روی آن می‌بینید، درباره نور عکس تصمیم‌ بگیرید. این کار را باید از منوی دوربینتان انجام دهید.

خلاصه

اگر در کار با تنظیمات دستی دوربین تازه‌کار هستید، احتمالاً در ابتدا کمی برایتان سخت خواهد بود. اما مطمئن باشید با کمی تمرین، مهارت کافی برای این کار را پیدا می‌کنید. البته عکاسی عروسی بسیار چالش‌برانگیز است و احتمالا برای این شاخه از عکاسی، باید از قبل برای رویارویی با این مشکلات حسابی آماده باشید. من در مقاله دیگری درباره چالش‌های عکاسی عروسی توضیح داده‌ام که بد نیست آن را نیز مطالعه کنید. اگر درباره بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی پرتره، هنوز هم سؤالی برایتان باقی مانده است، کادر نظرات در پایین مقاله در اختیار شماست تا سؤالات خودتان را از من بپرسید یا درباره اطلاعات این مقاله با هم گفتگو کنیم.

منبع: وبلاگ دیج ایمیج

  • تصویر دیجیتال